Često postavljana pitanja

Opće

 • Kako ste sakupili ovoliko vektora?

  Vektorske datoteke na ovoj stranici dodaju korisnici ili su one prikupljene pomoću naših crawlera iz javnih resursa. Javni resursi uključuju ali nisu ograničeni na dizajn besplatnih stranica, blogove itd.

 • Mogu li besplatno koristiti vektorske datoteke sa ove stranice?

  Dozvola za korištenje vektora u vašim ličnim ili komercijalnim projektima isključivo zavisi od licence koju je odabrao autor. Za više detalja, molimo vas da pogledate README.txt, LICENCE.txt ili slične dokumente unutar .zip arhive. Ako informacije o licenci nisu dostupne onda vas molimo da posjetite autorovu web stranicu i tu potražite dodatne informacije.

Pretraživanje

 • Kako pretraga funkcioniše?

  Radi kao i bilo koji drugi pretraživač. Unesite ključnu riječ koja opisuje vaš traženi vektor i nakon toga će vam biti prikazani rezultati.

 • Zašto mi se prikazuje poruka "Vektorska grafika nije pronađena"?

  Iako posjedujemo veliku kolekciju vekotra, ona je i dalje ograničena jer mnogo dizajnera objavljuje svoje radove kao stock vektore, a ne kao besplatne. Ovo znači da ćete morati platiti određeni iznos da biste koristili ove vektore. Da bismo vam olakšali korištenje, implementirali smo pretragu vektora pomoću koje možete direktno pretraživati baze vektora naših partnera.

Označavanje

 • Šta je označavanje?

  Oznake su opisne riječi koje se dodjeljuju svakoj vektorskoj datoteci. Naš sistem pretrage poredi oznake s vašim ključnim riječima kako bi locirao vektore koje želite. Znači, sa preciznijim i kompletnijim oznakama i pretrage će da budu preciznije i tačnije.

Preuzimanje